Gelezen in de krant

Kustredders geven handige tips:

Zo raak je je kind niet kwijt op het strand

Het is weer een topweekend aan de kust. Kustreddingsdiensten roepen ouders dan ook opnieuw op: verlies uw kind geen moment uit het oog want voor u het weet loopt zoon- of dochterlief verloren in de massa zonnekloppers. Doe hen ook altijd een verdwaalarmbandje om.

In de maand juli liepen aan de kust 494 kinderen verloren, dat zijn er gemiddeld ongeveer zestien per dag, zo luidt het bij de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV).

In Oostende en Blankenberge, drukke badsteden, liepen de meeste kinderen verloren, respectievelijk 136 en 108. In Zeebrugge moesten de reddingsdiensten amper twintig keer een kindje terug bij de ouders brengen.

Dit weekend wordt hoogzomerweer voorspeld. Dat betekent alle hens aan dek, zowel voor de redders als voor alle andere hulpdiensten aan de kust.

kinder am strans foto

 

Tips

Om je kind niet kwijt te spelen op de overbevolkte stranden, geven de Blankenbergse redders nog eens volgende tips mee:

‘Verlies je kleine kinderen geen moment uit het oog. Het is geen eenvoudige opdracht. Maar voor je het weet, verdwalen ze tussen de duizenden zonnekloppers’, klinkt het.

‘Probeer kinderen ook altijd opvallende kledij te laten dragen. Een opvallend T-shirt, petjes of zwembroek bijvoorbeeld. Zo kan je ze al sneller opmerken in de grote massa.

Doe hen vooral ook het armbandje om  en noteer je naam telefoonnummer duidelijk. Dat maakt het voor de redders gemakkelijk om kind en ouders weer met elkaar te herenigen’, zegt hoofdredder Tom Cocle.

‘Maak je kind vooraf ook goed duidelijk dat ze altijd bij de redders terecht kunnen om hulp te vragen. En vooral, zwem altijd in de bewaakte zones, waar er redders staan.’

Artikel Nieuwsblad 09.08.2015